Comunicat de presa - Patriarhia Romana


Comunicat de presa

In zilele de 20-21 iunie a.c., la Resedinta patriarhala, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, a avut loc sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Dintre hotararile adoptate mentionam:

- validarea alegerii Prea Cuv. Parinte Arhimandrit Siluan Manuila de catre Colegiul Electoral Bisericesc al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria in postul de Episcop al acestei Eparhii;

- validarea hotararii Consiliului Mitropolitan a Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Centrale si Meridionale privind infiintarea Episcopiei Ortodoxe Romane in Italia;

- aprobarea constituirii Federatiei asociatiilor si fundatiilor bisericesti care desfasoara activitate social-filantropica cu denumirea "Federatia Filantropia".

Sfantul Sinod a aprobat in principiu propunerea Arhiepiscopiei Clujului de trecere in randul sfintilor a Mucenicului Atanasie Tudoran din Tara Nasaudului cu ziua de sarbatorire la 12 noiembrie, Comisia sinodala pentru canonizarea sfintilor romani urmand sa definitiveze documentatia necesara in vederea proclamarii canonizarii; au mai fost aprobate Acatistul, slujbele Vecerniei si Utreniei si Tomosul Sfantului Sinod pentru proclamarea canonizarii Sf. Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei (ziua de praznuire la 30 august), precum si Acatistul Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului (11 august).

Sfantul Sinod a mai evaluat activitatea desfasurata pana in prezent de Comisia speciala instituita de Sfantul Sinod pentru revizuirea si amendarea Statutului pentru organizarea si functionarea Bisercii Ortodoxe Romane, precum si stadiul pregatirii celei de-a treia Adunari Ecumenice Europene de la Sibiu (4 - 9 septembrie 2007).

Pe ordinea de zi s-au mai aflat teme referitoare la slujirea pastoral-misionara si misiunea sociala a Bisericii, invatamantul teologic, participari ale unor membri ai Sfantului Sinod si ale altor teologi ortodocsi romani la intruniri internationale ortodoxe si ecumenice, precum si diferite aspecte din activitatea comunitatilor ortodoxe romanesti de peste hotare, fiind apreciata lucrarea pastoral-misionara desfasurata de ierarhii ortodocsi romani din strainatate.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

21 Iunie 2007

Vizualizari: 2780

Voteaza:

Comunicat de presa - Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE