Desemnarea candidatilor in scaunul vacant de episcop al Eparhiei Sloboziei si Calarasilor

Vineri, 5 iunie 2009, la Resedinta patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, a avut loc sedinta speciala a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei pentru desemnarea candidatilor in scaunul vacant de episcop al Eparhiei Sloboziei si Calarasilor. In urma consultarilor, Sinodul mitropolitan a propus candidati pentru scaunul vacant de Episcop al Sloboziei si Calarasilor pe Preasfintitul Parinte Vincentiu Ploiesteanul, episcop vicar patriarhal, si pe Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

In continuare, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, a urmat sedinta de consultare a Sinodului mitropolitan cu Adunarea Eparhiala a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor. Din cei 30 de membri au fost prezenti 9 clerici si 15 mireni la care s-a adaugat, potrivit normelor statutare, si directorul Seminarului teologic din Slobozia, deci 25 de membrii votanti.

In urma consultarilor, membrii Adunarii Eparhiale au desemnat, prin vot secret, aceiasi candidati.

Preasfintitul Parinte Vincentiu Ploiesteanul, episcop vicar patriarhal, a primit 19 voturi, iar Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a primit 14 voturi. Numele celor doi candidati desemnati vor fi prezentate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru alegerea de episcop.

Alegerea noului Episcop al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor va avea loc in sedinta de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din zilele de 18-19 iunie 2009, iar ceremonia de intronizare a noului ierarh se va desfasura in catedrala episcopala din Slobozia, duminica 28 iunie 2009.

BIROUL DE PRESA AL MITROPOLIEI MUNTENIEI SI DOBROGEI

.

05 Iunie 2009

Vizualizari: 272

Voteaza:

Desemnarea candidatilor in scaunul vacant de episcop al Eparhiei Sloboziei si Calarasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE