Intrunirea primei sedinte de lucru din acest an a Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie

 

Astazi, 8 ianuarie 2008, a avut loc la Palatul Patriarhiei din Bucuresti, intrunirea primei sedinte de lucru din acest an a Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie, formata din reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai Bisericii Ortodoxe Romane.

 

Sedinta a fost co-prezidata de Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei si de Dl. Mihai Alexandru Voicu, Ministru Delegat pentru relatia cu Parlamentul.

 

In cadrul lucrarilor s-au purtat discutii privind stadiul actual al retrocedarii proprietatilor bisericesti preluate in mod abuziv de regimul comunist in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, aspecte in legatura cu imbunatatirea cadrului legal privind sprijinul statului pentru salarizarea personalului bisericesc clerical si neclerical, precum si identificarea de noi solutii in scopul ajutorarii comunitatilor ortodoxe romane din afara granitelor tarii.

 

Continuand sirul intrunirilor similare anterioare, aceasta intrunire a Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie s-a desfasurat pe baza noului cadru legislativ asigurat de intrarea in vigoare a Legii nr.

489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, prin care Statul recunoaste cultelor rolul spiritual, educational, social-caritabil si de parteneri sociali, precum si statutul lor de factori ai pacii sociale.

.

07 Ianuarie 2008

Vizualizari: 371

Voteaza:

Intrunirea primei sedinte de lucru din acest an a Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE