Marturie crestina comuna in societatea contemporana afectata de secularizare


Marturie crestina comuna in societatea contemporana afectata de secularizare

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit ieri, 18 martie 2008, la Resedinta patriarhala, in vizita de prezentare, pe Excelenta Sa Arhiepiscopul Francisco Javier Lozano, Nuntiu Apostolic in Romania.

 

Excelenta Sa Arhiepiscopul Francesco Javier Lozano a multumit pentru primire si a tinut sa precizeze faptul ca, pentru Nuntiatura Apostolica, relatiile cu Patriarhia Romana reprezinta o prioritate, avand in vedere necesitatea promovarii cu mai multa insistenta a valorilor crestine in lumea secularizata de astazi.

 

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat ca marturisirea comuna a valorilor spirituale in societatea contemporana este rezultatul cooperarii ecumenice, care trebuie sa se extinda si in alte sfere ale misiunii de astazi a Bisericii. In acest sens, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a propus organizarea, in urmatorii ani, a unui congres international ortodox-romano catolic avand ca tema migratia - o problema pastorala de mare actualitate - cu scopul de a evidentia amploarea fenomenului si de a identifica noi posibilitati de cooperare dintre cele doua Biserici in acest domeniu.

 

In cadrul intrevederii, au mai fost abordate diferite aspecte cu privire la activitatea Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei si a Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, ai caror ierarhi titulari au fost de curand alesi de catre Sfantul Sinod.

In acest sens, Parintele Patriarh Daniel si Excelenta Sa Arhiepiscopul Francisco Javier Lozano au subliniat faptul ca prezenta unor ierarhi ortodocsi romani in aceste tari va contribui la intarirea marturiei crestine comune intr-o Europa afectata de secularizare si la promovarea mai eficienta a dialogului si cooperarii dintre cele doua Biserici.

 

.

19 Martie 2008

Vizualizari: 777

Voteaza:

Marturie crestina comuna in societatea contemporana afectata de secularizare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE