Mesajul P.F.P.P. Teoctist cu prilejul Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor


Iubiti frati si surori in Hristos Iisus, Domnul nostru,

Cu bucurie ne adresam fratiilor voastre cu prilejul Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor la acest nou inceput de an, cand, impreuna, suntem chemati sa dam masura credintei noastre crestine ca cetateni ai Uniunii Europene.

Vocatia dintotdeauna a Bisericii lui Hristos este aceea de a aduce pacea si bunavoirea intre toti oamenii. Crestinii sunt chemati de Capul Bisericii, care este Insusi Mantuitorul Iisus Hristos, sa propovaduiasca pacea si sa o implineasca prin faptele lor inaintea tuturor celor care impartasesc valorile universale precum sunt cele ale binelui, adevarului si dreptatii.

Din punct de vedere religios, Romania se prezinta ca o Europa in miniatura, prin convietuirea, alaturi de Biserica Ortodoxa majoritara si a altor Biserici si confesiuni crestine si credinte religioase. Acest mod de vietuire si conlucrare intre Bisericile noastre ne va ajuta sa depasim greutatile datorare tendintelor secularizante si agnostice ale celor care doresc scoaterea religiei din spatiul public, in numele unui fals apel al libertatii de constiinta.Dar Mantuitorul Hristos, Cel care "toate le-a facut bine: pe surzi ii face sa auda si pe muti sa vorbeasca"( Marcu 7, 37), ne va intari pe fiecare in parte si pe toti intreolalta, ca propovaduitori ai mesajului Evangheliei Sale, sa dam o marturie comuna cat mai puternica si convingatoare.

Ne exprimam speranta ca duhul dragostei, al bunei voiri si al tolerantei vor invinge orice manifestare a urii, violentei si intolerantei si, de aceea, ne alaturam rugaciunilor tuturor crestinilor inaltate lui Dumnezeu "care este pacea noastra" (Efeseni 2,14), pentru vremuri pasnice si pentru buna intelegere in tara noastra si in intreaga lume.

 

+ T E O C T I S T
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII AL PATRIARHIEI ROMANE

 

 

 

.

15 Ianuarie 2007

Vizualizari: 1978

Voteaza:

Mesajul P.F.P.P. Teoctist cu prilejul Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE