Mesajul PF Parinte Teoctist adresat cu prilejul Zilei Internationale a Copilului


COMUNICAT DE PRESA

 

Mesajul Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist adresat cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, 1 Iunie 2007

 

Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane,  a adresat un mesaj cu prilejul Zilei Internationale a Copilului (1 iunie), din care va prezentam urmatoarele fragmente:

"In lumina sarbatorii Pogorarii Sfantului Duh, o noua bucurie vine sa ne incalzeasca inimile, Ziua Internationala a Copilului, simbol al renasterii permanente a omenirii prin copii. Un asemenea moment de referinta, consacrat in aceste zile copiilor de pretutindeni, s-a incetatenit in toata lumea, nu atat printr-o hotarare a Organizatiei Natiunilor Unite, cat mai ales prin sentimentele pe care orice om le nutreste pentru copii, pentru cei care reprezinta darul cel mai de pret al unei familii, al unui popor, al omenirii intregi.

 

In aceasta atmosfera de bucurie si pace sa nu-i uitam pe cei care sunt lipsiti de dragoste parinteasca, daruindu-le prietenia si sprijinul nostru in numele  iubirii Mantuitorului nostru Iisus Hristos fata de toti copiii lumii: "Lasati copiii si nu-i opriti sa vina la Mine, ca a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor" (Matei 19, 14). Iata de ce inocenta specifica varstei copilariei este conditia credintei curate si a primirii in inimile noastre a Imparatiei lui Dumnezeu inca din lumea aceasta. Astfel, puritatea copiilor trebuie sa devina un reper al intregii societati romanesti, pentru ca doar ea ne indeparteaza de razboiul cel dintre noi si de stihiile care tulbura aceasta  lume pentru pacatele noastre.

 

Iar voi, dragi copii, cinstiti-va parintii si educatorii prin ascultare si sarguinta in insusirea invataturilor si sfaturilor bune primite la gradinita, scoala si biserica, precum si de la toti cei ce va doresc binele, dupa indemnul poruncii a V-a din Decalog: "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamant"!

 

Multumiti lui Dumnezeu pentru darurile sadite in suflet si cautati sa sporiti talantul primit! Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va daruiasca sanatate, spre bucuria voastra si a noastra. La multi ani, dragi copii si parinti!

 

TEOCTIST PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANE

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

.

01 Iunie 2007

Vizualizari: 1519

Voteaza:

Mesajul PF Parinte Teoctist adresat cu prilejul Zilei Internationale a Copilului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE