Mesajul PF Patriarh Daniel cu prilejul editiei a IV-a a Expozitiei Filatelice Mondiale


Mesajul PF Patriarh Daniel cu prilejul editiei a IV-a a Expozitiei Filatelice Mondiale

In peisajul cultural contemporan al tarii noastre, expozitia filatelica anuala, aflata la a IV-a editie, reprezinta un reper de anvergura, cu pregnanta personalitate.

In anul 2008, acest eveniment este imbogatit, in mod deosebit, prin aniversarea a 150 de ani de la emiterea, in Moldova, in 1858, la numai 18 ani de la aparitia marcii postale, a primelor timbre romanesti cu reprezentarea heraldica a capului de bour, ajunse a fi, prin vechime, raritate si semnificatie, unanim considerate ca exemplare de mare valoare filatelica, pe plan intern si international.

Cu deosebita apreciere am primit vestea ca, in contextul acestei editii aniversare a expozitiei mondiale de profil din capitala Romaniei, ROMFILATEIA lanseaza o emisiune filatelica intitulata "Monumente ce apartin Patrimoniului Mondial UNESCO", a carei prima serie este consacrata Bisericii "Sfantul Gheorghe" a Manastirii Voronet, renumita ctitorie din 1488 a Sfantului Voievod Stefan cel Mare.

Iar, faptul ca aceasta emisiune filatelica, initiata, in comun, de Romania si Federatia Rusa, este legata si de evenimentul implinirii a 130 de ani de relatii diplomatice reciproce, apare menit a completa cadrul general in care se inscrie aceasta prestigioasa manifestare bucuresteana, prin constituirea unor punti intre trecut si prezent.

Adresam calduroase felicitari ROMFILATELIA pentru realizarea acestei expozitii de remarcabila expresivitate si binecuvantam pe toti organizatorii si participantii la acest eveniment de seama al vietii noastre culturale si diplomatice.+ Daniel,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

.

22 Iunie 2008

Vizualizari: 286

Voteaza:

Mesajul PF Patriarh Daniel cu prilejul editiei a IV-a a Expozitiei Filatelice Mondiale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE