Noile Miscari Religioase: provocarea internetului, conferinta sustinuta de Prof. Dr. Jean-Francois Mayer


"Noile Miscari Religioase: provocarea internetului", conferinta sustinuta de Prof. Dr. Jean-Francois Mayer de la Universitatea din Fribourg, Elvetia

Vineri, 16 mai 2008, ora 10.00, in amfiteatrul "Dumitru Staniloae" al Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" a Universitatii din Bucuresti, Centrul de Studii Interreligioase si Interdisciplinare organizeaza conferinta cu tema "Noile Miscari Religioase: provocarea internetului", sustinuta de Prof. Dr.

Jean-Francois Mayer de la Universitatea din Fribourg, Elvetia, expert federal al Guvernului elvetian. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

Conferinta are loc in cadrul grantului-cercetare de excelenta "Implicatiile religiilor asupra securitatii in contextul extinderii Uniunii Europene", pe care Facultatea de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" a Universitatii din Bucuresti il desfasoara in colaborare cu Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" si Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii "Valahia" din Targoviste.

Jean-Francois Mayer s-a nascut la Fribourg, Elvetia, in 1957. A urmat si absolvit doua masterate (1979) si doctoratul (1984) la Universitatea din Lyon. Intre 1985-1986, a fost redactor la postul public de radio din Elvetia, sectia internationala. Din 1987 pana in 1990, a condus proiectul de cercetare in cadrul programului intitulat Pluralism Cultural si Identitate Nationala, al Fundatiei Nationale0 de Stiinta din Elvetia.

Intre anii 1991- 1998, Jean-Francois Mayer a activat ca analist pe probleme de afaceri externe si strategice pentru Guvernul Federal elvetian.

Jean-Francois Mayer a predat la Universitatea din Fribourg ca titular de curs in studii religioase din 1999 pana in 2007. In aceasta calitate a sustinut numeroase conferinte la invitatia a numeroase universitati din intreaga lume.

In paralel, Jean-Francois Mayer a participat din 2006, in calitate de consultant stiintific, la proiectul Religie si Politica promovat prin Programul pentru Studiul Organizatiilor Internationale (PSIO) al Institutului de Studii Internationale din Geneva.

In anul 2007, Jean-Francois Mayer a fondat un website independent cu stiri si analize despre locul si rolul religiei in lume, iar de la inceputul acestui an este editor asociat la Observatorul Religios (care apare la New York) cu scopul prezentarii ultimelor tendinte religioase in societatea contemporana.

Jean-Francois Mayer este membru al unor prestigioase institutii de cercetare internationale in domeniul sociologiei religiilor, precum si autorul a numeroase carti, articole, studii, analize despre rolul religiei in lumea contemporana, fiind unul dintre cei mai apreciati specialisti din lume in domeniul noilor miscari religioase.

.

13 Mai 2008

Vizualizari: 632

Voteaza:

Noile Miscari Religioase: provocarea internetului, conferinta sustinuta de Prof. Dr. Jean-Francois Mayer 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE