Organizarea Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord


Organizarea Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord

 

In ziua de 22 februarie 2008, Inalt Preasfintitul Nifon, Arhiepiscopul Targovistei, delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, s-a aflat la Stockholm in vederea constituirii Adunarii eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord si a adoptarii Statutului noii eparhii.

Noua eparhie a fost infiintata prin hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din noiembrie 2007, impreuna cu alte eparhii pentru comunitatile ortodoxe romane din strainatate cu scopul impulsionarii activitatii pastoral-misionare a Bisericii in afara granitelor tarii.

 

Dupa oficierea slujbei de Te Deum in biserica ortodoxa romana cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Stockholm, constatandu-se prezenta delegatilor, preoti si mireni de la parohiile ortodoxe romanesti din Tarile Scandinave, s-a procedat la constituirea Adunarii eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord si a fost adoptat Statutul noii eparhii.

 

In continuare, Adunarea eparhiala a ales Consiliul eparhial provizoriu si a recomandat pe Preacuviosul Protosinghel Macarie Dragoi in vederea alegerii de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in scaunul vacant de episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord.

 

.

26 Februarie 2008

Vizualizari: 588

Voteaza:

Organizarea Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE