Patriarhul Romaniei indeamna la rugaciune pentru pace in Caucaz


Patriarhul Romaniei indeamna la rugaciune pentru pace in Caucaz

APEL PENTRU PACE IN CAUCAZ

In contextul confruntarilor armate din Caucaz, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a indemnat pe toti credinciosii crestini ortodocsi la rugaciune pentru pace in aceasta regiune a lumii.

In predica rostita la manastirea "Sf. Pantelimon" din localitatea Lacul Sarat (jud. Braila) in data de 10 august 2008, Preafericirea Sa si-a exprimat speranta ca partile implicate in conflict, doua tari cu populatie majoritar ortodoxa, vor reveni la masa unui dialog purtat in duhul dragostei lui Hristos:

"In Caucaz, intre armatele a doua tari care sunt majoritar ortodoxe, este acum razboi. Noi ne rugam pentru pace, pentru intelegere si rugam pe Mantuitorul Hristos, Domnul Pacii, sa lumineze pe conducatorii popoarelor crestine, in primul rand, ca sa fie facatori de pace si sa rezolve problemele pe cale pasnica, prin dialog, prin intelegere reciproca, amintindu-ne ca fiecare fapta a noastra poate sa aduca bucurie sau poate sa aduca intristare, poate sa aduca viata sau poate sa aduca moarte".In acelasi timp, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a reinnoit apelul pentru ajutorarea persoanelor sinistrate in urma inundatiilor abatute recent asupra tarii noastre. Preafericirea Sa considera aceasta ca pe o datorie de suflet a fiecarui credincios.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

11 August 2008

Vizualizari: 289

Voteaza:

Patriarhul Romaniei indeamna la rugaciune pentru pace in Caucaz 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE