PF Daniel l-a primit pe ambasadorul Frantei la Bucuresti


PF Daniel l-a primit pe ambasadorul Frantei la Bucuresti

Ieri, 19 februarie 2008, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit la Resedinta Patriarhala, in vizita de prezentare, pe Excelenta sa dl. Henri Paul, Ambasadorul Frantei la Bucuresti.

 

Cu acest prilej, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat importanta legaturilor traditionale de prietenie dintre cele doua popoare de origine latina, roman si francez si a facut Ambasadorului Frantei propunerea sa sustina o conferinta asupra istoriei si actualitatii relatiilor romano-franceze, sub aspect cultural, spiritual, social, economic, administrativ, impartasind din experienta franceza in ceea ce priveste pastrarea identitatii nationale in contextul european contemporan. Pentru educarea si formarea tinerei generatii, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a pledat pentru reinnoirea unei traditii culturale de secole, grefata pe mostenirea latina comuna, ce caracterizeaza relatiile dintre cele doua tari si popoare, prin intensificarea schimburilor in domeniul teologiei si artei in general.

 

Excelenta Sa a subliniat ca, in contextul in care Franta va prelua presedintia Uniunii Europene in a doua parte a anului 2008, pentru autoritatile franceze, relatiile foarte bune cu Romania sunt prioritare, amintind in acest sens de recenta vizita a domnului presedinte al Frantei la Bucuresti, in timpul careia a fost semnat un parteneriat strategic intre cele doua state.

 

In cadrul intrevederii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a prezentat domnului ambasador al Frantei experienta Bisericii Ortodoxe Romane in derularea unor programe socio-educative in comunitatile de rromi, convenind asupra cooperarii pe viitor a Patriarhiei Romane cu autoritatile franceze intr-un program de integrare sociala a rromilor, in zona Banatului, program pe care il sustine de mai multa vreme ambasadorul Frantei la Bucuresti.

 

.

19 Februarie 2008

Vizualizari: 383

Voteaza:

PF Daniel l-a primit pe ambasadorul Frantei la Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE