PF Parinte Patriarh Daniel s-a intalnit cu Muftiul Cultului Musulman din Romania


PF Parinte Patriarh Daniel s-a intalnit cu Muftiul Cultului Musulman din Romania

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit ieri, 11 martie 2008, la Resedinta patriarhala, pe Excelenta Sa domnul Muurat Iusuf, Muftiul Cultului Musulman din Romania, insotit de domnii deputati parlamentari Amet Aledin, reprezentantul comunitatii tatare si Iusein Ibram, reprezentantul comunitatii turce.

 

In numele comunitatii musulmane, Excelenta Sa domnul Muurat Iusuf a transmis un mesaj de apreciere si de impliniri Preafericitului Parinte Patriarh Daniel in misiunea de Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane si a multumit, in mod special, pentru gestul de solidaritate al Patriarhiei Romane, care a fost alaturi de comunitatea musulmana in momentul aparitiei in limba romana a controversatei lucrari Versetele satanice.


Apreciind implicarea Parintelui Patriarh Daniel in promovarea dialogului interreligios si interetnic, liderul comunitatii musulmane din Romania si-a exprimat dorinta de cooperare in probleme de interes comun si a subliniat importanta apararii si promovarii valorilor religioase in societatea de azi din ce in ce mai secularizata.


Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat necesitatea intensificarii cooperarii dintre cultele recunoscute din Romania pentru mentinerea si promovarea unui climat de pace si respect reciproc, evitand atitudini extremiste de orice fel.


Excelenta Sa domnul Muurat Iusuf a oferit in dar Preafericitului Parinte Patriarh Daniel o editie recenta a Coranului in limba romana.

In raspuns, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oferit in dar Excelentei Sale domnul Muurat Iusuf un exemplar din Noul Testament, editie de lux, publicat de Patriarhia Romana.

.

11 Martie 2008

Vizualizari: 515

Voteaza:

PF Parinte Patriarh Daniel s-a intalnit cu Muftiul Cultului Musulman din Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE