PF Parinte Teoctist: Teologia si stiinta se afla intr-un permanent dialog


In prezenta a numerosi profesori, studenti si invitati din diferite centre universitare din tara, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a participat astazi, 8 mai 2007, la deschiderea  simpozionului cu tema "Teologul contemporan -Stiinta sau credinta?" organizat de Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi, Arhiepiscopia Bucurestilor si Facultatea de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" a Universitatii din Bucuresti, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

 

Timp de trei zile, participantii la simpozion - desfasurat in amfiteatrele "Dumitru Staniloae" si "I.G.Coman" ale Facultatii de Teologie din Bucuresti -vor dezbate diferite aspecte ale dialogului dintre teologie si stiinta, precum si rolul teologului in promovarea acestuia in societatea contemporana.

 

In cuvantul de binecuvantare adresat participantilor, Parintele Patriarh Teoctist a precizat faptul ca, potrivit invataturii crestine, teologia si stiinta nu se afla in conflict, ci intr-un permanent dialog si relatie de complementaritate.

Ortodoxia,  a subliniat Prea Fericirea Sa, este deschisa si promoveaza conlucrarea cu diferitele domenii ale stiintei care slujesc viata, binele semenilor si progresul societatii.

 

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

 

 

.

07 Mai 2007

Vizualizari: 1830

Voteaza:

PF Parinte Teoctist: Teologia si stiinta se afla intr-un permanent dialog 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE