PF Patriarh Daniel l-a primit pe Peter Wigglesworth, Secretar al Societatilor Biblice Unite pentru Europa si Orientul Mijlociu

Astazi, 4 septembrie 2009, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit pe domnul Peter Wigglesworth, Secretar al Societatilor Biblice Unite (SBU) pentru Europa si Orientul Mijlociu si domnul Dominique Donzelot, coordonator de management al SBU. La intrevedere a mai participat parintele diacon prof. dr. Ioan Caraza, Secretar general al Societatii Biblice Interconfesionale din Romania (SBIR), organizatie din care face parte si Biserica Ortodoxa Romana.

Domnul Peter Wigglesworth a multumit pentru primire si si-a exprimat speranta continuarii colaborarii rodnice pe care Societatile Biblice Unite o au cu Societatea Biblica Interconfesionala din Romania, inca de cand aceasta a devenit membra (1994), in traducerea si editarea Sfintei Scripturi pentru crestinii din Romania. In acest sens, Secretarul General al Societatilor Biblice Unite pentru Europa si Orientul Mijlociu a mentionat, in mod special, sprijinul constant primit din partea Editurii si Tipografiei Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a apreciat activitatea pe care Societatile Biblice Unite o desfasoara in tara noastra prin Societatea Biblica Interconfesionala din Romania si a subliniat ca lectura si interpretarea Sfintei Scripturi trebuie sa reprezinte o preocupare constanta in viata Bisericii. In acest context, Preafericirea Sa a amintit despre faptul ca Ziarul Lumina, cotidianul Patriarhiei Romane, publica in fiecare numar pericopa evanghelica a zilei, cu un scurt comentariu. In acelasi timp, in programele Radioului si Televiziunii TRINITAS se acorda o atentie speciala emisiunilor de explicare si interpretare a Sfintei Scripturi, intr-un limbaj accesibil tuturor, emisiuni care se bucura de o audienta larga in randul ascultatorilor si telespectatorilor.

Preafericirea Sa considera ca este necesara publicarea unei editii a Bibliei care sa includa, pe langa note si explicatii patristice si liturgice, si comentarii pastorale cu referire la viata cotidiana, care, in societatea din ce in ce mai secularizata de astazi, ar fi de mare ajutor pentru credinciosi si, in mod special, pentru cei tineri.

Reprezentantii Societatilor Biblice Unite au apreciat aceasta propunere si au tinut sa reaminteasca faptul ca aceasta organizatie are scopul de a sprijini Bisericile membre in slujirea lor pastoral-misionara si social-culturala.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

04 Septembrie 2009

Vizualizari: 189

Voteaza:

PF Patriarh Daniel l-a primit pe Peter Wigglesworth, Secretar al Societatilor Biblice Unite pentru Europa si Orientul Mijlociu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE