PF Patriarh Daniel l-a primit in vizita pe Oren David, Ambasadorul Israelului la Bucuresti

 

Astazi, 14 noiembrie 2007, la Resedinta patriarhala, Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel l-a primit in vizita de prezentare pe Excelenta Sa, domnul Oren David, Ambasadorul Israelului la Bucuresti. Multumind pentru primire, Excelenta Sa, domnul Oren David a apreciat colaborarea in diferite domenii de activitate dintre Romania si Israel, precum si relatiile foarte bune dintre Biserica Ortodoxa Romana si comunitatea mozaica din tara noastra.

 

Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat faptul ca aproape saptamanal un numar important de credinciosi romani merg in pelerinaj la Locurile Sfinte prin intermediul birourilor specializate din cadrul Patriarhiei Romane, fapt care contribuie la o mai buna cunoastere reciproca. In acelasi timp, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a amintit de valoarea vietii si persoanei umane din ambele traditii.

 

In acest context, Excelenta Sa a tinut sa mentioneze ca in anul 2006 s-a inregistrat un numar record de pelerini romani la Locurile Sfinte.

 

In cadrul intrevederii Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel a propus organizarea unei intruniri, care sa reliefeze contributia majora pe care mostenirea iudeo-crestina o are la consolidarea identitatii europene. In acest sens se spera la o mai profunda constientizare a acestui fapt la nivelul familiei, scolii si al comunitatilor religioase.

 

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

 

.

14 Noiembrie 2007

Vizualizari: 836

Voteaza:

PF Patriarh Daniel l-a primit in vizita pe Oren David, Ambasadorul Israelului la Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE