Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de condoleante familiei poetului Grigore Vieru


Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de condoleante familiei poetului Grigore Vieru

In urma trecerii la cele vesnice a poetului Grigore Vieru, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a adresat familiei indurerate urmatorul mesaj de condoleante:

Indurerata familie,

Indoliata adunare,

Vestea trecerii la cele vesnice a poetului Grigore Vieru, simbol al apararii identitatii sufletului romanesc prin cultura si credinta in fata incercarilor vremurilor, a indurerat inimile romanilor de pretutindeni.

Luptator neinfricat pentru libertatea si drepturile romanilor, sustinator al constiintei de neam si al valorilor crestine universale, omul de cultura Grigore Vieru ramane permanent in memoria vie a Ortodoxiei romanesti, al carui fiu duhovnicesc s-a considerat dintotdeauna. Intr-o lume multiculturala amenintata de pericolul dezbinarilor, patriotul Grigore Vieru si-a dedicat intreaga viata idealului pastrarii unitatii romanesti prin credinta, limba si cultura, dar si cooperarii intre popoare si culturi diferite.

In aceste momente grele pentru familie si pentru toti cei ce l-au cunoscut si pretuit, adresam tuturor un cuvant parintesc de mangaiere sufleteasca si ii incredintam de intreaga noastra compasiune, rugand pe Milostivul Dumnezeu sa odihneasca sufletul poetului Grigore Vieru intru Imparatia Sa impreuna cu dreptii, iar pe cei indurerati sa ii intareasca intru nadejdea Invierii celei de obste si a iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos Cel Rastignit si Inviat.

Cu parintesti binecuvantari si condoleante pentru familia indoliata,

+ DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Trupul neinsufletit al regretatului Grigore Vieru a fost depus astazi, 19 ianuarie 2009, la biserica Sfanta Teodora de la Sihla din Chisinau, care apartine de Mitropolia Basarabiei.

Poetul Grigore Vieru va fi inmormantat marti, 20 ianuarie 2009, in cursul dupa-amiezii, la cimitirul central din strada Armeneasca, municipiul Chisinau.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

18 Ianuarie 2009

Vizualizari: 426

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de condoleante familiei poetului Grigore Vieru 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE