Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita canonica in Mitropolia Moldovei si Bucovinei

In perioada 7-13 septembrie 2009, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita canonica (statutara) in Mitropolia Moldovei si Bucovinei, la invitatia Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Teofan al Moldovei si Bucovinei.

Din programul vizitei mentionam:

Marti, 8 septembrie 2009, la sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, in cursul diminetii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia slujba de sfintire a bisericii schitului Poiana lui Ioan cu hramul Inaltarea Sfintei Cruci si va savarsi Sfanta Liturghie la manastirea Sihastria (judetul Neamt), vatra monahala unde Preafericirea Sa a intrat in monahism in anul 1987.

Dupa-amiaza, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane va sfinti pictura bisericii Seminarului teologic de la manastirea Neamt cu hramul Sfantul Ioan Iacob Hozevitul.

Miercuri, 9 septembrie 2009, Patriarhul Romaniei va oficia slujba de sfintire a capelei staretiei manastirii Neamt, iar a doua zi, 10 septembrie, va sfinti Corpul B al Casei Pelerinul de la manastirea Durau.

Sambata, 12 septembrie 2009, Preafericirea Sa va vizita manastirea Miclauseni (judetul Iasi) si va sfinti asezamantul social Casa Macrina al manastirii.Duminica, 13 septembrie 2009, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, va oficia Sfanta Liturghie la Catedrala episcopala Sfanta Cuvioasa Parascheva din Roman. Sfanta Liturghie va fi urmata de Festivitatea de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie cu titulatura de Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, urmare a hotararii Sfantului Sinod luata in sedinta de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.

Dupa-amiaza, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane va vizita Catedrala Inaltarea Domnului din Bacau, unde va adresa un cuvant de binecuvantare preotilor si credinciosilor prezenti si va inalta o rugaciune pentru odihna sufletului vrednicului de pomenire Parintele Episcop Ioachim Mares al Husilor, inmormantat in aceasta Catedrala.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

03 Septembrie 2009

Vizualizari: 257

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita canonica in Mitropolia Moldovei si Bucovinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE