Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita pastorala in Austria

In perioada 12-16 iunie 2009, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, insotit de o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita pastorala in Austria cu scopul de a sfinti doua noi biserici ortodoxe romanesti si a se intalni cu membri ai comunitatilor ortodoxe romanesti.

Sambata, 13 iunie 2009, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de ierarhi si preoti ortodocsi romani si ai altor Biserici Ortodoxe surori din Europa, va sfinti noua biserica romaneasca din Salzburg si va oficia Sf. Liturghie, iar duminica, 14 iunie 2009, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane va sfinti noua biserica a parohiei ortodoxe romanesti din Viena.

La cele doua evenimente vor mai participa reprezentanti ai altor Biserici crestine, ai autoritatilor de stat si locale austriece, ai Ambasadei Romaniei la Viena, preoti si membri ai comunitatilor ortodoxe romanesti din Austria si din alte state europene.

Luni, 15 iunie 2009, Fundatia Pro Oriente va organiza la Viena un moment festiv in onoarea Bisericii Ortodoxe Romane si a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, caruia i se va conferi Diploma de Protector al Fundatiei Pro Oriente.

Cu acest prilej, Preafericirea Sa va sustine conferinta cu tema Situatia Bisericii Ortodoxe Romane si legaturile ei ecumenice in contextul noii Europe (1989-2009).

In timpul vizitei pastorale in Austria, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va avea intalniri cu reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe surori si ai altor Biserici crestine, cu Presedintele Austriei, alte autoritati de stat si membri ai corpului diplomatic. De asemenea, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane va vizita Domul Sfantul Stefan, Biblioteca Nationala Austriaca - unde este organizata o expozitie de carte si manuscrise romanesti -, Muzeul de Arta si va oficia o slujba de pomenire la Crucea asezata de domnitorul Serban Cantacuzino la Viena in anul 1683, dupa asediul Vienei.


BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

10 Iunie 2009

Vizualizari: 210

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita pastorala in Austria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE