Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia slujba de sfintire a noii catedrale episcopale din municipiul Arad


Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia slujba de sfintire a noii catedrale episcopale din municipiul Arad

In perioada 4-6 decembrie 2008, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, efectueaza o vizita pastorala in Episcopia Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei.

Momentul principal al vizitei va avea loc sambata, 6 decembrie 2008, ziua de sarbatorire a Sfantului Ierarh Nicolae, de la ora 9.00, cand Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, va oficia slujba de sfintire a noii catedrale episcopale cu hramul Sfanta Treime si Sfanta Liturghie.

Situata in centrul municipiului Arad, piatra de temelie a noii catedrale episcopale a fost pusa de Preasfintitul Parinte Dr. Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei la 24 noiembrie 1991.

Catedrala are o capacitate de peste 2000 de persoane si a fost construita in mare parte din donatiile a numerosi credinciosi din tara si strainatate, la care s-au adaugat fonduri alocate de la bugetul de stat si de la cel local.

In anul 2003 au fost instalate cele cinci clopote turnate la prestigioasa fabrica Grass Mayer din Innsbruck, Austria. Iconostasul este opera sculptorilor aradeni de la fosta intreprindere de mobila Arad (Imar), iar candelabrele, sfintele vase si celelalte obiecte de cult de pe Sfanta Masa au fost aduse din Grecia de catre credinciosi jertfelnici. In noua catedrala episcopala vor fi aduse particele din cinstitele moaste ale Sfantului Ioan Gura de Aur, primite in dar din partea Bisericii Romano-Catolice si asezate intr-o racla din argint confectionata la Monetaria Statului.

Intre alte momente din programul vizitei mentionam:

Vineri, 5 decembrie 2008, ora 11.00, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Aurel Vlaicu din municipiul Arad. De la ora 17.00, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane va inaugura Centrul cultural al parohiei cu hramul "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul" din cartierul aradean Bujac si, in ajunul sarbatorii Sfantului Ierarh Nicolae, va oferi daruri copiilor din Centrul HIV-SIDA Izvor, din apropierea bisericii parohiale.

Sambata, 6 decembrie 2008, de la ora 16.00, va avea loc ceremonia de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa si a medaliei jubiliare "90 de ani de la Marea Unire" Preafericitului Parinte Patriarh Daniel de catre Universitatea de Vest Vasile Goldis din municipiul Arad.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

03 Decembrie 2008

Vizualizari: 638

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia slujba de sfintire a noii catedrale episcopale din municipiul Arad 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE