Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oficiat slujba de sfintire a bisericii reconstruite de la Palatul Cotroceni

Duminica, 11 octombrie 2009, incepand cu orele 9:00, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de arhierei, preoti si diaconi, a oficiat slujba de sfintire a bisericii reconstruite de la Palatul Cotroceni, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Ceremonia de sfintire va fi urmata de oficierea Sfintei Liturghii.

Anul acesta se implinesc 330 de ani de la punera pietrei de temelie a acestei biserici, ctitorie a domnitorului Tarii Romanesti, Serban Cantacuzino (1668-1788).

La 26 mai 1679 (data mentionata in pisania bisericii), domnitorul Serban Cantacuzino punea piatra de temelie a principalei sale ctitorii, act de credinta si de recunostinta : «.

den tot sufletul si cugetul nostru. am inceput o sfanta manastire pre pamantul nostru de la satul Cotraceni. la carea manastire noi singuri am infipt sapa la pamant si cu mana noastra jos in temelie caramizi am pus pre chipul sfentii si dumnezeiestii cruci.».

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

11 Octombrie 2009

Vizualizari: 225

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oficiat slujba de sfintire a bisericii reconstruite de la Palatul Cotroceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE