Sfintirea bisericii Nasterea Maicii Domnului – Drumul Taberei

Duminica, 17 mai 2009, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, va oficia slujba de sfintire a bisericii cu hramurile Nasterea Maicii Domnului, Sfintii Imparati Constantin si Elena si Sf. Mucenic Emilian de la Durostorum, situata in cartierul Drumul Taberei, str. Targu Neamt, nr. 12 C ( in apropierea Parcului Drumul Taberei).

Piatra de temelie a acestui nou lacas de cult a fost pusa in ziua de 8 septembrie 1997, la praznicul Nasterii Maicii Domnului, de catre vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, in prezenta unui numar mare de clerici si credinciosi.


Biserica a fost construita si finisata intre anii 1997 – 2003, iar intre anii 2006 – 2009 a fost impodobita cu pictura de catre pictorii Sorin Nicolae si Adrian Botea. Impodobirea bisericii cu cele necesare oficierii sfintelor slujbe s-a facut prin donatii din partea a numerosi credinciosi, prin stradania preotilor Constantin si Emilian Tincu.

Noua biserica adaposteste si o racla cu particele din moastele Sf. Mucenic Emilian (sarbatorit la 18 iulie), unul dintre ocrotitorii sfantului lacas, primite in dar in anul 2008 de la Mitropolitul Ilarion al Silistrei (Bulgaria).

In cadrul parohiei Nasterea Maicii Domnului – Drumul Taberei functioneaza si un Asezamant social care dispune de sala de studiu pentru elevi, cabinet de medicina generala, cabinet stomatologic, cabinet de consultanta juridica, cabinet de consultanta psihologica, punct farmaceutic cu medicamente pe baza de plante, precum si de o sala de mese.

BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI BUCURESTILOR

.

14 Mai 2009

Vizualizari: 1314

Voteaza:

Sfintirea bisericii Nasterea Maicii Domnului – Drumul Taberei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE