Solidaritate si actiune crestina in context european

 Biroul de Presa al Patriarhiei Romane ne informeaza:

In ziua de 18 iunie 2010, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit pe Excelenta Sa Domnul Zsolt Semjen, Viceprim-ministru al Republicii Ungaria, aflat intr-o vizita oficiala in Romania.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat relatiile cordiale dintre Biserica Ortodoxa Romana si Bisericile Romano-Catolica, Reformata si Luterana din Ungaria si a multumit pentru sprijinul pe care autoritatile ungare l-au acordat la infiintarea Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria, cu sediul la Gyula. In acest context, Patriarhul Romaniei a adresat Vicepremierului Guvernului Ungariei solicitarea de a sprijini alocarea de fonduri pentru finalizarea lucrarilor de restaurare a catedralei ortodoxe romane din Gyula, lucrari incepute cu sprijinul financiar al statului roman. Preafericirea Sa a subliniat ca acest sprijin financiar respecta principiul reciprocitatii, intrucat, in Romania, autoritatile sprijina refacerea locasurilor de cult apartinand Bisericilor traditionale maghiare.

Domnul Zsolt Semjen l-a asigurat pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel de sprijinul sau, pe care il considera o datorie de suflet deoarece Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria s-a organizat in perioada in care domnia sa indeplinea functia de secretar de stat pentru culte (1998-2002).

In perspectiva preluarii, de la 1 ianuarie 2011, a presedintiei Uniunii Europene de catre Ungaria, Domnul Viceprim-ministru Zsolt Semjen a solicitat Patriarhiei Romane sprijin in afirmarea si consolidarea unitatii spirituale crestine a continentului european, care se confrunta cu influente straine de traditia si spiritualitatea europeana autentica.

Patriarhul Romaniei a apreciat solicitarea oficialului Republicii Ungaria si a precizat ca mai intai trebuie depasita criza spirituala care a generat criza economica actuala. De aceea, Preafericirea Sa a subliniat importanta solidaritatii si cooperarii intre Biserici la nivel european pentru promovarea valorilor crestine in societatea contemporana, apararea vietii, a demnitatii persoanei umane si a familiei crestine, mai ales in contextul crizei economice actuale.

Sursa: basilica.ro

19 Iunie 2010

Vizualizari: 286

Voteaza:

Solidaritate si actiune crestina in context european 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE