Vizita canonica la Paris si participare ecumenica la Lyon

In perioada 9-17 iulie 2009, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, insotit de o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita canonica in Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale cu sediul la Paris si va participa la cea de-a treisprezecea Adunare Generala a Conferintei Bisericilor Europene, care va avea loc la Lyon, intre 15 – 21 iulie 2009.

Dintre momentele principale ale vizitei mentionam:

Joi, 9 iulie 2009, la Centrul de Studii Ecumenice ISTINA va avea loc lansarea cartii Preafericitului Parinte Patriarh Daniel La joie de la fidelite (Bucuria fidelitatii), aparuta recent la editura pariziana CERF. Cu acest prilej, Preafericirea Sa va sustine prelegerea cu tema Teologie ortodoxa si spiritualitate eclesiala.

Seara, va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Preafericitului Parinte Patriarh Daniel de catre Institutul de Teologie Ortodoxa Saint Serge din Paris. Cu aceasta ocazie, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane va sustine o prelegere cu tema Libertate si responsabilitate in Biserica.

Vineri, 10 iulie 2009, la Catedrala ortodoxa romana cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail (situata in cartierul Latin din Paris, str. Jean de Beauvais nr. 9), Patriarhul Romaniei si delegatia insotitoare se vor intalni cu membri ai Adunarii Episcopilor Ortodocsi din Franta.

Sambata, 11 iulie 2009, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va sfinti biserica Centrului mitropolitan ortodox roman de la Limours (situat langa Paris), iar Duminica, 12 iulie 2009, va resfinti Altarul Catedralei Mitropolitane Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail din Paris si va savarsi Sfanta Liturghie.

Miercuri, 15 iulie 2009, la Lyon, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane va participa la festivitatea de deschidere a celei de-a treisprezecea Adunari Generale a Conferintei Bisericilor Europene cu tema Chemati la o singura speranta in Hristos. A doua zi, 16 iulie 2009, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va sustine o cuvantare cu titlul Speranta se naste din credinta si se manifesta prin iubire.

In program mai sunt prevazute o vizita oficiala la Ambasada Romaniei la Paris, intrevederi cu reprezentanti ai unor Biserici Ortodoxe surori si ai altor Biserici crestine, precum si vizitarea unor obiective religioase si culturale din Paris.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

08 Iulie 2009

Vizualizari: 246

Voteaza:

Vizita canonica la Paris si participare ecumenica la Lyon 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE