Au inceput lucrarile la complexul statuar din Dealul Patriarhiei


Au inceput lucrarile la complexul statuar din Dealul Patriarhiei

Lucrarile la noul complex statuar din Dealul Patriarhiei au inceput ieri, 23 iulie a.c., chiar pe locul unde acesta va fi amplasat. Initiativa construirii acestui monument a apartinut familiei Cantacuzino si Patriarhiei Romane, prin Sectorul Cultural si Relatii cu Mass-Media al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Constructia a primit binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si va fi realizata in colaborare cu Directia Patrimoniului Turistic si al Monumentelor Istorice din cadrul Primariei Capitalei si cu Ministerul Culturii si Cultelor.

Monumentul il va reprezenta pe domnitorul Serban Cantacuzino ( 1678-1688), tinand pe genunchi "Biblia de la Bucuresti" ( 1688). Sculptorul Mihai Buculoi, profesor in cadrul Academiei de Arta din Bucuresti este cel care va realiza ansamblul statuar. Piatra din care va fi construit monumentul este de o calitate superioara, provenind de la o cariera de renume din Bulgaria.

Actiunea se inscrie in ciclul manifestarilor dedicate implinirii a 350 de ani de la sfintirea Catedralei patriarhale si a 320 de ani de la prima tiparire a Bibliei in limba romana. Ansamblul sculptural va fi amplasat la jumatatea distantei dintre crucea lui Constantin Brancoveanu si statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Lucrarile sunt preconizate sa se incheie in toamna acestui an.

.

24 Iulie 2008

Vizualizari: 308

Voteaza:

Au inceput lucrarile la complexul statuar din Dealul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE