O noua specializare la Liceul Teologic Ortodox Cuvioasa Parascheva de la Agapia


O noua specializare la Liceul Teologic Ortodox "Cuvioasa Parascheva" de la Agapia

 


Liceul Teologic Ortodox "Cuvioasa Parascheva" de la Agapia va avea, din noul an scolar, un profil destinat ghizilor monahali. Noua sectie a primit avizul Agentiei de Evaluare a Invatamantului Preuniversitar si in prezent se asteapta avizul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru infiintarea unei clase cu 28 de locuri. Mai multe detalii in acest sens am aflat de la maica Eustochia Volmer, stareta Manastirii Agapia: "Speram ca din anul scolar 2008/2009 sa obtinem aprobarea unei clase cu o noua specializare, si anume aceea de ghid turism religios, in cadrul Liceului nostru Teologic Ortodox. Acum ne mai trebuie aprobarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului privind planurile cadru si programele noilor discipline".

De asemenea, pe langa materiile teologice vor fi introduse materii de specialitate, ne-a mai mentionat maica Eustochia Volmer: "Disciplinele de specialitate vor fi cele teologice, precum si cateva discipline specifice noii specializari.

Am introdus disciplinele: Geografia pelerinajului romanesc, Dimensiunea spiritualitatii ortodoxe, Istoria culturii si spiritualitatii monahale, Despre turism la modul general, Marketing in turism si Practica. Dupa absolvirea liceului se va sustine si un examen de atestare prin care se va elibera un certificat privind competentele in turismul religios".

 

.

08 Aprilie 2008

Vizualizari: 909

Voteaza:

O noua specializare la Liceul Teologic Ortodox Cuvioasa Parascheva de la Agapia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE