Parohia Sfanta Cuvioasa Parascheva din municipiul Buzau va avea o gradinita

 

Parohia Sfanta Cuvioasa Parascheva din municipiul Buzau va avea o gradinita

 

Parohia Sfanta Cuvioasa Parascheva din municipiul Buzau va avea in curand o gradinita. Inca din anul 2005, la aceasta parohie se desfasoara programe de formare intelectuala si religios-morala a copiilor si tinerilor. De asemenea, o grija deosebita s-a acordat persoanelor defavorizate. Toate aceste activitati filantropice se desfasoara in cadrul Centrului cultural-filantropic "Cuvioasa Parascheva".

In cadrul programului de ajutorare a persoanelor defavorizate, 30 de familii primesc zilnic hrana gatita in cantina asezamantului de pe langa Biserica "Sfanta Cuvioasa Parascheva".



Aceasta parohie din Buzau desfasoara si actiuni educative pentru copiii si tinerii din municipiu. Cu acest scop a fost infiintat Centrul pentru tineret, in cadrul caruia profesori voluntari ofera lectii de franceza.

Pentru desfasurarea acestor activitati, in curtea bisericii a fost ridicata o cladire prin contributia credinciosilor parohiei si din fonduri primite de la autoritatile locale. De asemenea, in fiecare vara, tineri catolici din zona localitatii Lucera din Elvetia vin la Buzau pentru a face stagii sociale in caminele de copii. In acest moment, in incinta se construieste o alta cladire in care vor functiona o gradinita pentru copiii din parohie si cabinete medicale dotate corespunzator.

.

08 Octombrie 2008

Vizualizari: 864

Voteaza:

Parohia Sfanta Cuvioasa Parascheva din municipiul Buzau va avea o gradinita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE