BOR ia apararea presedintelui Basescu in problema Legii cultelor


Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane considera ca acuzatiile privind promulgarea "pripita" a Legii cultelor, formulate de un institut american la adresa presedintelui Basescu si preluate de unele cotidiane centrale, sunt nedrepte, deoarece legea este "rezultatul consensului cultelor din Romania".

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, a declarat ieri ca "atacul" Institutului pentru Religie si Politici Publice din Washington, potrivit caruia "promulgarea acestei legi constituie un atac flagrant impotriva libertatii religioase si a drepturilor omului" este nedrept, in conditiile in care legea a fost dezbatuta si aprobata de catre Parlementul Romaniei. "A fost un proces democratic. Legea a fost dezbatuta in Parlament si apoi, normal, promulgata de presedinte. Nu vad nici o legatura intre aceasta lege si acuzatiile la adresa presedintelui", a mentionat Stoica.

Reprezentantul Patriarhiei a mai spus ca legea romaneasca este mult mai "blanda" comparativ cu altele de acest fel din tari europene. "Comparativ cu alte legi de acest gen din Europa, legea noastra este. nu as vrea sa folosesc termenul, permisiva. Le recomandam sa analizeze situatia libertatilor religioase si in alte tari europene", a mai spus Stoica.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a mai spus ca, prin acuzatii de acest gen, se incearca manipularea opiniei publice. "Nu poti sa spui, impotriva evidentei, ca este o lege proasta, in conditiile in care prevederile acesteia sunt in spirit european si respecta toate cerintele tratatelor internationale referitoare la libertatea religioasa", a precizat Stoica. (A.M.)

.

07 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2063

Voteaza:

BOR ia apararea presedintelui Basescu in problema Legii cultelor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE