Au fost aduse moastele Sfantului Serafim de Sarov

 

Mii de credinciosi au venit, de sarbatoarea "Adormirii Maicii Domnului", la Manastirea Sfintei Cruci din Oradea, unde, in premiera, au fost aduse o icoana facatoare de minuni din Ucraina si moastele Sfantului Serafim de Sarov. Cei mai multi credinciosi s-au adunat sa vada icoana si moastele in noaptea de luni spre marti.

 

Jandarmii care au asigurat masurile de liniste si de ordine publica abia au reusit sa tina multimea in frau. Manastirea Sfintei Cruci a fost loc de pelerinaj pentru mii de bihoreni, si nu numai. "Suntem de la Beius, am venit acuma dimineata sa vedem icoana si moastele si la slujba.

Anii trecuti am mers la Izbuc, dar acum am venit special pentru icoana facatoare de minuni, sa ne rugam sa ne fie bine noua si copiilor", a spus unul dintre credinciosi.

 

Majoritatea credinciosilor au venit la manastire in speranta ca rugaciunile si icoana ii vor ajuta sa treaca peste necazuri. "Ma rog pentru copilul si pentru nepotul meu, care sunt in Spania. E tare rau sa fie asa departe si ii greu si pentru noi, si pentru ei", a marturisit o credinciosa. Ei au stat la coada ore intregi pentru a ajunge la icoana facatoare de minuni, care o reprezinta pe Fecioara si Pruncul Iisus, adusa de la manastirea din Boianu, Ucraina.

 

In alta parte a judetului, undeva langa orasul Beius, cateva sute de credinciosi au participat la slujba religioasa oficiata la manastirea Izbuc. Aici, credinciosii sunt atrasi in fiecare de Izvorul Tamaduirii, ale carui ape nu curg continuu, ci izbucnesc periodic din pamant.

 

Calugarii de la asezamantul monahal sustin ca apa izvorului a vindecat multi bolnavi. Legenda spune ca un copil orb ce se afla intr-o zi prin preajma izorului a auzit un susur de apa, iar dupa ce s-a spalat pe fata a inceput sa vada. Aceasta legenda ii face pe credinciosi sa revina la manastire an de an de Sfanta Maria, in speranta ca necazurile lor isi vor gasi rezolvare.

 

Un articol de Georgiana Anghel

 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1967

Voteaza:

Au fost aduse moastele Sfantului Serafim de Sarov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE