Celebra jurnalista Oriana Fallaci a avut o intrevedere privata cu Papa Benedict

 

Celebra jurnalista italiana Oriana Fallaci, in varsta acum de 76 de ani, a avut recent o intalnire foarte discreta cu Papa Benedict al XVI-lea, la resedinta pontificala de vara de la Castel Gondolfo, in sudul Romei. Aceasta intalnire privata intre Oriana Fallaci si noul Suveran Pontif a starnit valuri atat in mediile eclesiale, cat si in cele laice, cu atat mai mult cu cat se stie ca jurnalista se considera - printr-o formula paradoxala - "ateu crestin" si l-a criticat in presa pe Papa Ioan Paul al II-lea pentru deschiderea sa favorizanta catre islam. In special, dupa atentatele din 11 septembrie 2001, celebra jurnalista, cunoscuta pe toate meridianele lumii, a atacat islamul in termeni duri si fara echivoc. Din consistenta opera a jurnalistei, in tara noastra a fost tradusa fascinanta ei carte "Daca Soarele moare", realizata in urma unei minutioase documentari printre cei ce se antrenau in bazele NASA pentru viitoarele zboruri cosmice.

Desi nu este credincioasa, Oriana Fallaci l-a admirat pe actualul papa, de cand era cardinal si apara fundamentele crestine ale culturii europene.

A impresionat-o, de asemenea, indemnul fostului cardinal Ratzinger (actualul papa) adresat necredinciosilor de a se comporta in lume ca si cum Dumnezeu exista. "O invitatie stralucita!", a apreciat Oriana Fallaci intr-un interviu. Recent, episcopul auxiliar Rino Fisichella a vorbit intr-o interventie din popularul cotidian "Il Corriere della Sera" despre audienta pe care Papa i-a oferit-o jurnalistei Oriana Fallaci: "Ea este un interpret al timpurilor noastre, trage semnale de alarma cand sunt pericole si i-a cerut papei sa vorbeasca in particular cu dansul. Papa a acceptat. Asta e tot. Face parte din intalnirile cu oameni invatati pe care cardinalul Ratzinger le-a agreat intotdeauna si pe care Papa Benedict va continua sa le aiba". Dupa cum precizeaza agentia catholica.ro, episcopul Fisichella si-a exprimat speranta ca Oriana Fallaci, "o scriitore stralucitoare si o jurnalista extraordinara, il va include pe Papa Benedict al XVI-lea pe lista marilor personalitati intervievate".

.

25 Septembrie 2005

Vizualizari: 931

Voteaza:

Celebra jurnalista Oriana Fallaci a avut o intrevedere privata cu Papa Benedict 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE