Discutii despre demararea lucrarilor la Catedrala Neamului

Azi, la sediul Palatului Patriarhiei, ora 10, are loc o intalnire de lucru intre PFP Teoctist, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor.

Ministrul Culturii si patriarhul Teoctist vor discuta despre posibilitatea de urgentare a demararii lucrarilor de constructie la Catedrala Mantuirii Neamului. Se stie ca recent, la investirea noilor ministri, presedintele Traian Basescu a indemnat Executivul sa-si faca o prioritate din constructia viitoarei Catedrale Patriarhale. La randul sau, Adrian Iorgulescu, noul ministru al Culturii si Cultelor, si-a exprimat disponibilitatea de a sprijini cu bani publici ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului. Asociatia "Solidaritatea pentru libertatea de constiinta", care a dus o sustinuta campanie pentru apararea Parcului Carol (si a castigat), considera ca angajamentul Guvernului de a da bani de la buget pentru Catedrala contravine Ordonantei de Urgenta nr.

19/2005, care "atribuie Bisericii Ortodoxe Romane finantarea integrala a constructiei": "In cazul in care pentru constructia Catedralei vor fi utilizate fonduri publice, contrar reglementarilor constitutionale si legislative, asociatia noastra va uza de toate caile legale de protest, inclusiv actiuni in justitie".

Un articol de Ion Zubascu

.

30 August 2005

Vizualizari: 1182

Voteaza:

Discutii despre demararea lucrarilor la Catedrala Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE