O revista cu rosturi nationale, culturale si religioase

Asa cum ne-a obisnuit, si ultimul numar al revistei "Rost" (32/octombrie 2005) evoca o mare personalitate a culturii romanesti - acum, Aron Cotrus - un mare poet uitat. Socotit un "poet mesianic", ale carui versuri sunt "pline de mister pamantean, de legenda si de noapte telurica", Aron Cotrus este portretizat in linii ferme de Vintila Horia si Razvan Codrescu.
Mai amintim din sumar: - "Secolul corporatismului sau secolul corporatiilor transnationale" de Cristi Pantelimon - "Complicitate intre laicitate si impostura" de Pr.

Iuvenalie Ionascu - "Crestinii romani, intre Dumnezeu si Cezar" de Marcel Radut - Seliste - "Gen(i)ul feminin" de Corina Bistriceanu - A doua parte a studiului "Basarabia 1940. Dovezile unei tradari" de Florea Tiberian. "Securitatea si terorismul (inter)national (1977-1989" de Mircea Stanescu - "Cuviosul Daniil Sihastru" de Pr. Radu Ilas. In sfarsit, dar nu in cel din urma rand, va semnalam editorialul lui Claudiu Tarziu - "Curajul nebun al lui Paul Goma", unde este reluata si sustinuta propunerea marelui scriitor, opozant al comunismului, de a fi infiintat pe banii si cu girul statului un Institut pentru Studierea Terorii Bolsevice din Romania intre 28 iunie 1940 si iunie 1990, o idee la care subscriem si noi.

.

03 Noiembrie 2005

Vizualizari: 1210

Voteaza:

O revista cu rosturi nationale, culturale si religioase 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE