Autoritatile din Negotin continua procesul impotriva bisericii romanesti din Malainita

 
Miercuri, 17 mai, Tribunalul din Negotin va judeca dosarul in care preotul Bisericii Ortodoxe Romane, Bojan Aleksandrovic, este acuzat de infractiunea din articolul 149, alineatul 2 din Legea pentru planificare si constructii.

Tot pentru aceasta zi este asteptata si solutionarea litigiului, in cauza judecata de Desimir Jovanovic, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Conform Comitetul pentru Drepturile Omului din Negotin in data de 05.10.2005, la invitatia lui Milan Maljevic, loctiitor al ministrului pentru Investitii Capitale, s-a convenit intalnirea dintre mai sus mentionatul ministru, reprezentantantii din Zaiecar ai Ministerului (care au condus intregul proces), pe de o parte, si, pe de alte parte, preotul Bojan Aleksanrovic, avocatul Branislav Jovanovic si presedintele Comitetului pentru drepturile omului din Negotin, Dusan Prvulovic, caruia invitatia pentru intalnire i-a fost transmisa prin telefon.

In cadrul acestei intalniri s-a mentionat ca Ministerul a horatat sa se renunte la daramarea bisericii romane si ca o scrisoare in acest sens a fost trimisa si organelor locale din Negotin, cu doua zile inainte de intalnirea convenita.

Se pare ca autoritatile centrale nu au prea mare influenta asupra exceselor nationaliste ale primariei din Negotin, care se pare ca asculta mai mult de Episcopul ultranationalist Iustin al Timocului, cunoscut pentru fobia sa antiromaneasca, din moment ce continua hartuirea parintelui Boian si insista in tribunal pentru daramarea bisericii romanesti de la Malainita.

La tribunal si-au anuntat deja prezenta mai multi lideri ai organizatiilor romanesti din Timoc, iar un raport asupra acestei situatii va fi trimis Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei si altor organizatii internationale care se ocupa de apararea drepturilor omului.
 
Negotin, Timoc, Serbia-Muntenegru/Romanian Global News     

.

15 Mai 2006

Vizualizari: 1264

Voteaza:

Autoritatile din Negotin continua procesul impotriva bisericii romanesti din Malainita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE