Complicitate intre autoritatile ucrainiene si Patriarhia Rusa impotriva preotului din Hagi-Curda


In noaptea de 17 spre 18 iunie patru indivizi au atacat casa in care locuia preotul Anatoli Curtev, parinte paroh al bisericii din Hagi Curda, apartinatoare de Mitropolia Basarabiei.

Dupa ce au spart geamurile si usa de la intrare cei patru indivizi care vorbeau ruseste au inceput sa-l ameninte ca daca nu pleaca din regiune vor termina cu el. Este al noulea incident de agresiune impotriva preotului si al bisericii.

Pe 17 iunie 2003 sunt batuti enoriasii bisericii; 21 iulie 2003 preotul este legat de o masina si amenintat ca va fi tarat pana va muri; 29 noiembrie 2003 administratorului consiliului parohial i se da foc la anexe din curte; 23 ianuarie 2004 aceluiasi administrator i se da foc la masina; 6 iulie 2004 se taie lacatele de la biserica, iar icoanele sunt stropite cu motorina; 8 ianuarie 2005 mai multi necunoscuti se prefac ca il arunca pe preot intr-o fantana; 9 mai 2005 li se interzice enoriasilor sa intre in cimitir, iar preotul este batut; de Inviere 2006 in biserica sunt introduse gaze toxice mai multi enoriasi fiind intoxicati, iar slujba este intrerupta.

Situata in regiunea Odesa din Ucraina, in teritoriul din Sudul Basarabie, care apartine acum de Ucraina, biserica si preotul care o slujeste au fost, in repetate randuri, supusi unor agresiuni care au mers de la agresarea fizica a preotului pana la intoxicarea enoriasilor romani cu un gaz toxic in noaptea de Inviere.

Lipsa de reactie a autoritatilor ucrainiene lasa loc unei banuieli ca intre acestea si cei care le provoaca, exista o complicitate ce urmareste izgonirea Bisericii Ortodoxe Romane (Mitropoliei Basarabiei) dintr-un teritoriu locuit de romani. Aceeasi lipsa de reactie se constata si din partea  MAE-DRRP de la Bucuresti, ai caror oficiali sunt preocupati in primul rand, de plimbari costisitoare si de incasarea de diurne prin Occident uitand complet de soarta a milioanelor de romani din jurul frontierelor si Balcani.

 Hagi-Curda, Sudul Basarabiei,Ucraina/Romanian Global News

.

21 Iunie 2006

Vizualizari: 1666

Voteaza:

Complicitate intre autoritatile ucrainiene si Patriarhia Rusa impotriva preotului din Hagi-Curda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE