Concert de muzica religioasa romaneasca la Fellbach

 

Corul bisericii bucurestene Stavropoleos si Ursula Philippi din Sibiu vor sustine duminica, 8 iulie, de la ora 19.30, la Pauluskirche din orasul german Felbach, un concert de muzica bizantina care se va derula in doua parti si care face parte din Festivalul cultural european de vara ce are loc in aceasta perioada in Fellbach si ai carei invitati speciali sunt Romania si Olanda. Ursula Philippi, nascuta in anul 1955, este cantor la biserica evanghelica din Sibiu si Dozentin la Academia Nationala de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj. Repertoriul sau cuprinde lucrari ce dateaza inca din perioada Renasterii si pana in prezent, dar si piese germane la orga din perioada romantica. Dublul sau CD "Orgellandschaft Siebenburgen" a primit in anul 1993 premiul criticii de specialitate din Germania.

In concertul de la Fellbach, aceasta va interpreta lucrari din secolele 17 si 18, dar si piese compuse de Joseph Gabriel Rheinberger (1839-1901) si Hans Peter Turk (1940).


Ansamblul coral al bisericii Stavropoleos din Bucuresti, condus de diaconul Gabriel Constantin Oprea, este unul dintre putinele grupuri de acest fel care mai interpreteaza muzica bizantina. Corul a fost infiintat in anul 1994 cu scopul de a duce si in afara bisericii acele cantari bizantine, ce au putut fi ascultate de atunci in diferite concerte la care a asistat publicul larg. Maiestria ansamblului l-a purtat in turnee atat in tara, cat si in strainatate, o participare importanta avand loc in urma cu doi ani, in cadrul Expo 2005 din Japonia.


Dirijorul Gabriel Constantin Oprea este si profesor de bizantologie in cadrul Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, informeaza pagina oficiala de web a evenimentului cultural ce are loc in aceasta perioada in Fellbach. Biletele de intrare costa 13 euro, studentii si elevii platind doar 7 euro.

 

.

05 Iulie 2007

Vizualizari: 2031

Voteaza:

Concert de muzica religioasa romaneasca la Fellbach 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE