Demersul Guvernului si MAE in problema Gojdu, total impotriva unui Stat de Drept


Intruniti la Cluj-Napoca la sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania (ASCOR) si Liga Tinerilor Crestin Orotodocsi din Romania (LTCOR) "in calitate de beneficiari directi ai Testamentului marelui jurist si militant politic pentru cauza romaneasca, Emanuil Gojdu" au solicitat "respectarea de catre toate institutiile statului roman a testamentului lui Emanuil Gojdu, autentificat de acesta la Budapesta pe data de 4 noiembrie 1869", scrie ziarul “ZIUA”.

Prin acest Testament, marele mecena Emanuil Gojdu "testa averea intreaga acelei parti a natiunii romane din Ungaria si Transilvania care se tine de religia rasariteana ortodoxa. Acest legat voind a-l constitui in o fundatiune perpetua, sa poarte numele Fundatiunea lui Gojdu". Reprezentantii tinerilor romani ortodocsi din Romania s-au reunit la Cluj-Napoca in numele a peste 40 filiale A.S.

C.O.R. si L.T.C.O.R., numarand in acesti ani peste 20.000 membri care s-au implicat in organizarea activitatilor specifice.

Tinerii ortodocsi romani anunta ca "in calitate de beneficiari testamentari directi ai Fundatiunii Gojdu, conform Testamentului acestuia, respingem Acordul bilateral semnat de Ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu pe data de 20 octombrie 2005 privind infiintarea Fundatiei Publice Ungaro-Romane supuse legilor ungare si care duce la imposibilitatea recuperarii bunurilor materiale si financiare de catre Fundatia Gojdu reactivata de Ierarhii transilvaneni ai Bisericii Ortodoxe Romane in anul 1996. Consideram demersul Guvernului Romaniei si al Ministerului de Externe total impotriva valorilor unui Stat de Drept care trebuie sa apere proprietatea privata si nu sa se erijeze intr-un negociator cu bunurilor cetatenilor in slujba carora se afla si de care a fost ales cu atat mai mult cu cat nu are nici-o calitate pentru a realiza astfel de acorduri ignorand total proprietarul de drept si beneficiarii testamentari". (foto Steagul Patriarhal)
 
Cluj-Napoca, Romania/Romanian Global News     

.

06 Martie 2006

Vizualizari: 1125

Voteaza:

Demersul Guvernului si MAE in problema Gojdu, total impotriva unui Stat de Drept 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE