Diaspora romana il sprijina pe Staretul de pe Ceahlau, Parintele Iustin Parvu


In urmarea apelului adresat de Asociatia Romania Pentru Patrimoniu catre Patriarhul BOR si Membrii Sfantului Sinod, un numar impresionant de personalitati din tara si strainatate si-a manifestat sprijinul pentru "Staretul de pe Ceahlau, parintele Iustin Parvu".

Impresioneaza in mod deosebit cuvintele unor carturari, savanti si intelectuali din diaspora. Din SUA, directorul Centrului de Studii pentru Romanii Americani, dl.Alexandru Nemoianu ii scrie Mitropolitului Moldovei urmatoarele: "Cu mare tulburare credinciosii Ortodocsi Romani-Americani au aflat de scoaterea din staretie a Prea Sfintitului Arhimandrit Iustin Parvu. Am aflat ca o scrisoare V-a fost  adresata de catre Domnul Artur Silvestri, Presedintele "Asociatiei Romane pentru Patrimoniu", carei scrisori ma alatur in forma si duh.

Indraznesc sa adaug cateva ganduri. Parintele Arhimandrit  avea si are, direct si indirect, o mare influenta asupra credinciosilor Romani-Americani care, la randul lor, aveau smerita ravna catre Sfintia Sa. Era cu mult mai mult decat ravna catre un Parinte, era nadejdea si cutezanta de a crede ca randuiala romaneasca nu se clinteste, ca "staretia" Sfantului Paisie este vie si datatoare de viata. Inlaturarea Sfintitului Parinte tulbura sufletele credinciosilor Romani din aceasta parte a lumii intr-o clipa istorica  cu totul nepotrivita. Cu fiasca umilinta va indemn sa indreptati aceasta hotarare. Cu fiasca iubire in Ortodoxie". Alexandru Nemoianu, istoric,"Centrul de Studii pentru   Romanii-Americani" "Vatra Romaneasca", Jackson, Michigan,USA. "Ma alatur si eu celor care sunt pentru repunerea in drepturi a Staretului de pe Ceahlau, Par. Justin Pirvu. Muntii nu se darama cu buldozerul fiindca sunt batrani. Acolo vom gasi mereu racoare si aer curat. Cei ce au urechi de auzit sa auda." spune scriitoarea Antonia Iliescu.din Belgia. In sustinerea dlui Ioan Miclau, fondator al Bibliotecii "M.Eminescu" si directorul revistei "Iosif Vulcan"din Sydney, Australia, se afirma urmatoarele: "Pentru Staretul de pe Ceahlau, Par. Iustin Parvu, ctitoria Manastirii este un drept natural, care ii atribuie drept de ctitor (proprietar crestin in acest caz), ce va fi identic cu un testament prin care doar Ctitorul si credinciosii Lacasului sau sfant vor numi inlocuitorul, si la vremea respectiva; cazul nu este unul administrativ locativ, si nici pentru interese de inlocuiri administrative; aici trebuiesc respectate "Sfintenia Crestina", fapt de care sunt sigur ca Membrii Sfantului SINOD Vor tine cont si  Vor avea bunavointa a lasa Ctitorul sa-si savarseasca aceasta calatorie lumeasca, si de Dascal al crestinilor ce-l inconjor". Dintre personalitatile romanesti din diaspora  semneaza, intre altii dl.Lucian Hetco, Presedintele Ligii Asociatiilor Romanesti din Germania (LARG) si vicepresedinte AGERO, scriitoarea Ileana Stanka Vicic, din Slovenia, Vasile Tarateanu, scriitor, Presedintele Fundatiei" Casa Limbii Romane" din Cernauti, Ucraina.
 
Bucuresti, Romania/Romanian Global News     

.

10 Aprilie 2006

Vizualizari: 1607

Voteaza:

Diaspora romana il sprijina pe Staretul de pe Ceahlau, Parintele Iustin Parvu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE