Hram la parohia ortodoxa romana Sf. Ioan Botezatorul din Strasbourg

 

Parohia ortodoxa romana "Sfantul Ioan Botezatorul" din Strasbourg isi va sarbatori duminica, 24 iunie, hramul, cu incepere de la ora 09.15.

De la aceasta ora, romanii sunt asteptati sa ia parte la slujba Utreniei, urmand ca la 10.30 sa aiba loc Sfanta Liturghie, iar de la 12.00 sa se oficieze un parastas pentru cei decedati.

Potrivit lacasului de cult romanesc, pentru acest moment enoriasii pot aduce coliva si vin pentru pomenire, precum si bucate de post sau din peste pentru agapa.

Duminica seara, intre orele 20.00 - 21.45, se va savarsi slujba vecerniei si acatistul Sfantului Ioan Botezatorul.

Aceste din urma slujbe, in care limba franceza va fi predominanta, figureaza si in programul manifestarii ecumenice "Nuit de Lumiere", initiata de departamentul Foi et Culture - Initiatives oecumeniques al Arhiepiscopiei catolice in partenariat cu Primaria din Strasbourg. Intrucat comunitatea romaneasca este singura parohie ortodoxa participanta la circuitul mentionat, este de presupus ca biserica va fi vizitata de numeroase persoane sau turisti dornici sa se reculeaga impreuna. Programul de ansamblul al manifestarii "Nuit de Lumiere" este distribuit la biserica.

 

 

.

14 Iunie 2007

Vizualizari: 2115

Voteaza:

Hram la parohia ortodoxa romana Sf. Ioan Botezatorul din Strasbourg 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE