Lucrari de extindere pentru Episcopia Ortodoxa Romana din America


Episcopia Ortodoxa Romana din America, cu sediul la Vatra Romaneasca, a demarat lucrarile de constructie la o anexa a cladirii care adaposteste sediul eparhiei, respectiv la aripa de nord, unde se va afla un muzeu si arhiva.

Planul initial al Episcopiei, al carui prima faza a fost finalizata in anul 1999, includea doua aripi de-o parte si de alta a salii centrale. Prima aripa, din sud, gazduieste deja birourile episcopale, in timp ce viitoarea constructie din nord va fi locul arhivei episcopiei si al unui nou muzeu dedicat aspectelor culturale si religioase romano-americane. Acesta din urma va include o serie de obiecte pe care episcopia le-a primit de-a lungul anilor din partea mai multor parohii si persoane fizice de pe intreg teritoriul Statelor Unite ale Americii si al Canadei. Arhitectul proiectului original, Susan (Nelson) Kougias din Chicago, a ajustat planurile initiale, iar proiectul a fost inmanat firmei de constructii O’Harrow din Jackson, Michigan, se arata intr-un comunicat de presa emis de Episcopia Ortodoxa Romana din America.

Costul acestei lucrari de amploare a fost suportat de un binefacator din cadrul eparhiei, care a donat suma necesara. Proiectul va fi finalizat inn luna iulie a acestui an.
 
Michigan, SUA/Romanian Global News    

.

10 Mai 2006

Vizualizari: 1289

Voteaza:

Lucrari de extindere pentru Episcopia Ortodoxa Romana din America 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE