Manastirile pictate din Moldova si Bucovina, prezentate la Koln


Romanii interesati de monumentele istorice si culturale din spatiul romanesc sunt invitati miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19 :45, la Academia Melanchthon din Koln, la o seara cu tema: "Locuri sacre ale spiritualitatii rasaritene: manastirile pictate din Moldova si Bucovina".

Prezentarea acestui "Pamant cantand in imagini" (titlul lucrarii prof. W. Nyssen - originar din Koln) - in limba germana - va fi facuta folosind o documentare video de catre Alexandru Timoschenko, informeaza Cercul Cultural Romano-German Dialog din Koln, organizatorul manifestarii. Pentru a putea lua parte la expunere, persoanele interesate trebuie sa achite o taxa de 8 euro.

Taxa de intrare este destinata acoperirii cheltuielilor legate de chiria salii sau, in mod exceptional, la acoperirea unor cheltuieli neprevazute (in cazul depasirii timpului etc.).

Manastirile din Moldova si Bucovina cu renumitele lor fresce interioare si exterioare oglindesc intr-un chip original traditiile crestin-ortodoxe din aceasta parte a Europei, traditii pe care poporul roman le-a pastrat cu pretul unei lupte de secole aparindu-si existenta sa.

.

26 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2246

Voteaza:

Manastirile pictate din Moldova si Bucovina, prezentate la Koln 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE