O noua intalnire intre ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane din SUA


O noua intalnire intre ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane din SUA

Comisia Comuna de Dialog a Episcopiei Ortrodoxe Romane din America si Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din cele doua Americi s-au intalnit recent la Catedrala St. George din Southfield, Michigan, transmite Romanian Global News. Cu binecuvantarea ierarhilor, Comisia s-a intalnit pentru a continua lucrarile la propunerea de a infiinta o Mitropolie Ortdoxa Romana in America de Nord. Astfel, au fost discutate trei subiecte majore: deliberarea si deciziiile Congresului; reactii la anumite declaratii publice facute dupa congres; prelucrarea textului Propunerii.

Membrii Comisiei au subliniat ca ambele congrese au facut un pas istorc aproband propunerea ca baza pentru continuarea dialogului, si regreta cuvintele unora dintre oficiali si membrii ai presei dupa cele doua Congrese care au avut loc pana in prezent, se arata pe pagina de web a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, facand in mod fals sa para ca deciziile Congresului au fost, de fapt, decizii finale referitoare la unitate.

Membrii Comisiei mai insista ca procesul dezbaterilor si al posibilei uniri sunt numai de competenta celor doua eparhii. "Speculatiile recente si comentariile publice ale persoanelor din afara eparhiilor noastre nu au facut decat sa complice natura delicata a acestui proces si i-au amenintat succesul. Membrii Comisiei cer ca in cursul desfasurarii acestui proces sa se tina cont de rabdare si de discretie", se arata intr-uncomunicat publicat de portalul Arhiepiscopiei.

.

22 August 2008

Vizualizari: 473

Voteaza:

O noua intalnire intre ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane din SUA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE