O parohie din Elvetia, de 10 ani alaturi de o biserica romaneasca din Ludus


De mai bine de zece ani, parohia elvetiana Oberburen SG, prin intermediul lui Guido Oberwiler, sustine o biserica romaneasca din  Ludus.


Acest elvetian inimos supravegheaza si proiectele de ajutorare care constau in colecte de bani, colecte ce urmeaza sa fie utilizate pentru a ridica o noua biserica in Ludus si pentru a asana cladirea scolii din Rosiori, cat si construirea unei anexe.


Pentru a strange cati mai multi bani, Guido Oberwiler (foto) nu se limiteaza doar la colecte, ci a organizat si un targ de obiect uzate, un "Flohmarkt", informeaza Casa Romanilor din Elvetia. De altfel, pana in momentul de fata, cu ajutorul parohiei din Oberburen si al altor fundatii, la care se adauga donatii si vanzarile facute la acel targ, s-a strans suma de 20.000 de franci elvetieni.


Proiectul trebuie in continuare susutinut financiar pentru a putea fi finalizat, un supliment de 100.000 de franci elvetieni fiind necesar pentru amege mai departe. In anul 2004 Hans Ruedi Stutz, un arhitect din Degersheim SG, s-a alaturat lui Guido Oberwiler oferindu-se sa preia gratuit proiectul de asanare a vechii cladiri a scolii si pe cel de construire a anexei. Un alt exemplu de ajutor primit este cel al fundatiei Mehrwert-Kompass din Bischofzell TG, unde Hans Ueli Scherrer este coordonatorul colectelor si expedierilor de bunuri de orice fel catre oamenii nevoiasi din Romania. Pentru a duce mai departe aceste proiecte, romanii din toate colturile lumii pot sa trimita ajutorul lor financiar pe adreasa de cont de la Raiffeisenbank Oberburen-Niederburen, cont numarul 90-4972-7 zugunsten Kath. Pfarramt Niederburen Zahlungszweck "Ludus", Nr. 11.458.01. Pentru alte informatii se poate lua legatura cu Hans Ueli Scherrer la numarul 079 604 12 62, 071 424 00 20 sau fax 071 424 00 21.

 
Geneva, Elvetia/Romanian Global News  

.

03 Aprilie 2006

Vizualizari: 1430

Voteaza:

O parohie din Elvetia, de 10 ani alaturi de o biserica romaneasca din Ludus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE