Patriarhia Romana saluta unificarea celor doua eparhii ortodoxe romanesti din America

Patriarhia Romana saluta unificarea celor doua eparhii ortodoxe romanesti din America     

 

Patriarhia Romana ia act cu bucurie de hotararile congreselor celor doua eparhii ortodoxe romanesti din America si Canada care, in aceste zile, dupa peste sase decenii de despartire, au incredintat Comisiei Mixte de dialog mandatul de a continua demersurile in vederea realizarii, cat mai repede posibil, a unificarii acestora, in comuniune canonica si spirituala directa cu Biserica-mama, Biserica Ortodoxa Romana, se arata intr-un comunicat al patriarhiei.

Aceasta hotarare comuna a celor doua Congrese este rezultatul dialogului dintre ierarhii, preotii si credinciosii celor doua eparhii, dialog incurajat de Patriarhia Romana. In luna februarie a acestui an, o delegatie a Episcopiei Ortodoxe Romane din America, condusa de IPS Nathaniel, a avut convorbiri la Bucuresti cu reprezentantii Patriarhiei Romane si personal cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a fost informat de aceste convorbiri si a salutat dorinta de reunificare a celor doua eparhii ortodoxe romanesti. Multumind Bunului Dumnezeu pentru acest inceput bun, Patriarhia Romana felicita pe toti cei care au contribuit sau vor contribui la realizarea acestei unificari, benefica atat pentru romanii ortodocsi, cat si pentru prezenta Ortodoxiei in cele doua Americi.

 

.

10 Iulie 2008

Vizualizari: 346

Voteaza:

Patriarhia Romana saluta unificarea celor doua eparhii ortodoxe romanesti din America 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE