Pelerinaj in Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord, la fantana Sfantului Sigfrid

Joi, 21 mai, de Sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, la invitatia Preacuviosului Parinte Staret Dorotei Forsner si cu acordul Preasfintitului Dositei Motika, Episcopul sarbilor din Marea Britanie si Scandinavia, Preasfintitul Macarie Dragoi, Episcopul romanilor din Europa de Nord, va sluji Dumnezeiasca Liturghie in Manastirea ortodoxa suedeza „Sfanta Treime" din localitatea Bredared, Suedia.

In aceasta zi, moastele Sfintei Cuvioase Ana de Novgorod vor fi stramutate din Parohia Ortodoxa Suedeza „Sfinta Cuvioasa Ana de Novgorod" din orasul Eskilstuna, in chinovia din Bredared, unde vietuiesc monahi suedezi convertiti la Ortodoxie.

Dupa Sfanta Liturghie, Preasfintitul Parinte Macarie, impreuna cu preotii si credinciosii romani si cu ceilalti preoti si credinciosi, se vor indrepta in pelerinaj in localitatea Husaby din estul provinciei Gothland, la fantana unde in jurul anului 1000, Regele Olav al Suediei, familia si curtea sa au fost botezati de Sfantul Ierarh Sigfrid (+1045), numit si Luminatorul Suediei. Una dintre fiicele Regelui Olav a fost si Sfanta Ana de Novgorod, care a primit la botez numele de Irina (Ingegerd). Nu avea impliniti 20 de ani cand s-a casatorit cu Iaroslav cel Intelept, Principele Novgorodului, cu care a avut zece copii: sapte baieti si trei fete.

Dupa moartea sotului ei, a devenit monahie, primind numele de Ana. A trecut la cele vesnice la 10 februarie 1050, iar pentru sfintenia vietii ei si pentru minunile savarsite prin ea, Biserica Ortodoxa a trecut-o in randul sfintilor, impreuna cu unul dintre fiii ei, Vladimir, ctitorul catedralei din Novgorod.

Sursa: rgnpress.ro

.

20 Mai 2009

Vizualizari: 349

Voteaza:

Pelerinaj in Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord, la fantana Sfantului Sigfrid 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE