Pelerinaj la moastele a cinci sfinti din pestera dobrogeana a Sf. Ioan Casian


Fragmente din moastele Sfintei Maria Magdalena, ale Cuviosului Vichentie Malau, Sfantului Arsenie Capadocianul, Sfantului Antim Ivireanul si Cuviosului Antim Gaina vor putea fi venerate de credinciosii romani marti, 28 februarie, la pestera Sfantului Ioan Casian de la Cheile Dobrogei.

Aceste moaste sunt pastrate la Manastirea Dumbraveni din Constanta, dar vor fi aduse special la pestera de la Cheile Dobrogei pentru sarbatoarea Sfantului Ioan Casian, celebrat chiar in acea zi, informeaza cotidianul constantean „Cuget Liber”. Evenimentul religios va fi precedat luni, 27 februarie, de la ora 19:00, de oficierea slujbei de Priveghere, iar la ora 00.00 a zilei de 28 februarie de celebrarea Sfintei Liturghii, in pestera in care s-a aflat Sfantul Ioan Casian. De la ora 02:00, dupa Sfanta Liturghie, se vor oficia doua slujbe speciale, cele ale Moliftelor Sfantului Vasile si ale Sfantului Ioan Gura de Aur.

Ziua Sfantului Ioan va incepe la ora 08:00, cu slujba de sfintire a bisericii-paraclis a manastirii, urmata de Sfanta Liturghie solemna si de o agapa frateasca

Moastele vor fi aduse special pentru acest praznic de catre parintele Antim, staretul manastirii Dumbraveni, iar parintele Nicolae Preda va aduce din biserica „Sfanta Maria“, din Ovidiu, Vestmantul Cuvioasei Paraschiva. 
 
Constanta, Romania/Romanian Global News     

.

27 Februarie 2006

Vizualizari: 1960

Voteaza:

Pelerinaj la moastele a cinci sfinti din pestera dobrogeana a Sf. Ioan Casian 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE