Poarta maramureseana intr-un parc din Viena


Duminica, 7 mai, la Viena, in parcul Laeer Wald, a fost sfintita o poarta maramureseana oferita capitalei austriece de catre Consiliul Judetean Maramures.

Lucrarea a fost realizata de catre mesterul popular Toader Barsan din Barsana - Maramures. Poarta are o greutate de 2 tone si este lucrata in lemn de stejar secular, dintr-un singur copac, purtand ornamente traditionale, specifice zonei. Acest loc  se doreste a fi locul de intalnire al romanilor din Viena si din Austria.

La ceremonie au luat parte ambasadorul Romaniei la Viena, Andrei Corbea-Hoisie, presedintelele Consiliului Judetean Maramures, Marinel Kovacs, directorul-adjunct al Directiei Relatii Culturale, Educationale si Stiintifice din MAE, Liviu Bleoca, secretarul Ambasadei, Petre Moldovan,  consilierul Institutului Cultural Roman din Viena, Ildiko Schaffhauser, precum si primarul sectorului X al Vienei, Hermine Mospointer.

Din delegatia maramureseana au mai facut parte vicepresedintii Consiliului Judetean, Pamfil Berceanu si Emil Marinescu, consilieri judeteni, directori ai institutiilor culturale maramuresene, precum si reprezentanti ai presei locale. Evenimentul a fost completat de un spectacol folcloric oferit de Ansamblul National “Transilvania” din Baia Mare precum si de un grup de copii din Rona de Jos.
 
Viena, Austria/Romanian Global News   

.

11 Mai 2006

Vizualizari: 2148

Voteaza:

Poarta maramureseana intr-un parc din Viena 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE