Program special in Saptamana Patimilor pentru romanii din Christchurch


Comunitatea de romani ortodocsi care locuieste in orasul neo-zeelandez Christchurch este asteptata pe tot parcursul Saptamanii Mari la un program special care va fi organziat de parohia ortodoxa romana „Sfanta Maria” la biserica greceasca din Malvern St.

Astfel, Saptamana Patimilor a inceput sa fie celebrata inca de duminica, 16 aprilie, de la ora 19:00, cand a avut loc prima slujba a Deniilor din aceasta perioada, slujba ce va fi urmata luni, 17 aprilie, si marti, 18 aprilie, de alte doua Denii, de la aceeasi ora. Miercuri, 19 aprilie, Denia va incepe la ora 17:00, iar in Joia Mare va avea loc Denia celor 12 Evanghelii, care va incepe la ora 19:00, informeaza pagina de web a romanilor din Noua Zeelanda. Cea mai trista zi a saptamanii, Vinerea Mare, va incepe la ora 09:00, cu pregatirea mormantului Domnului, la care sunt asteptati sa ajute toti romanii, urmata de Ceasurile imparatesti, la ora 11:00, Scoaterea Sfantului Epitaf, la ora 13:00, si Prohodul Domnului, incepand cu ora 19:00. Slujba Invierii se va desfasura sambata, 23 aprilie, de la  ora 23:00, urmata de Liturgia din Duminica Pastilor, cu incepere de la ora 01:00.

Prima zi de Pasti ii va aduce pe romani din nou la biserica, de la ora 12:00 urmand sa aiba loc Vecernia Mare, urmata la ora 13:00 de Intalnirea de Sfintele Pasti. La aceasta sunt invitati sa participe si sa ia masa impreuna toti credinciosii romani, care pot sa aduca alimente pascale si bauturi pentru sustinerea acestei actiuni.

Mai multe informatii pot fi obtinute de la parintele Emanuel Crainic, numar de telefon 03 3317459 sau adresa de e-mail emanuel@saintmary.org.nz.
 
Christchurch, Noua Zeelanda/Romanian Global News  

.

16 Aprilie 2006

Vizualizari: 1515

Voteaza:

Program special in Saptamana Patimilor pentru romanii din Christchurch 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE