PS Nicolae si Maica Siluana invitati la hramul bisericii romanesti Sf. Mihail si Gavriil din Montreal

 

IPS Arhiepiscop Nicolae de la Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din cele doua Americi, si Maica Siluana Vlad stareta Manastirii Jitianu si coordonatoarea Centrului de Formare si Consiliere "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din Craiova, vor fi invitatii din acest an ai hramului bisericii ortodoxe romane "Sf. Mihail si Gavriil" din Montreal, ce se desfasoara in perioada 1-11 noiembrie. Programul manifestarilor de hram incepe joi, 1 noiembrie, de la ora 13:15, cu intampinarea Maicii Siluana Vlad, si continua sambata, 3 noiembrie, la Biserica Saint-Raphael, 2001, av. Lajoie, Outremont, cu Slujba Vecerniei, de la ora 17:00, si cu o conferinta sustinuta de Maica Siluana Vlad, cu tema "Biserica si adolescentii secolului  XXI", de la ora 18:00.

 

Duminica, 4 noiembrie, la Biserica Saint-Raphael, va avea loc de la ora 11:30 Sfanta Liturghie, urmata de cuvantul de invatatura sustinut de Maica Siluana Vlad, de la ora 14:00 se va oficia o Slujba pentru Pomenirea mortilor, iar cu incepere de la ora 18:00 se va derula o conferinta sustinuta de Maica Siluana cu tema "Despre conflict personal, familial sau in societate, in perspectiva Ortodoxa".


Actiunile sarbatoresti vor fi reluate marti, 6 noiembrie, cand la ora 18:00 se va desfasura conferinta sustinuta tot de Maica Siluana Vlad la biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, cu tema "Iubirea aproapelui si a vrajmasilor", in timp ce miercuri, 7 noiembrie, de la ora 18:00 se va oficia o Vecernie cu Litie urmata de un cuvant de invatatura sustinut de maica stareta.


Joi, 8 noiembrie, in ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, romanii din Montreal sunt asteptati de la ora 09:00 la Slujba Ceasurilor, de la ora 10:00 la Sfanta Liturghie, iar de la ora 13:00 la masa festiva pentru Hramul parohiei, informeaza lacasul de cult romanesc. Urmatoarea zi a saptamanii dedicata hramului parohiei, vineri, 9 noiembrie, il va aduce in mijlocul enoriasilor romani pe Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Nicolae, care, de la ora 18:00, va oficia Slujba Sfantului Maslu, urmata de un cuvant de invatatura. Ierarhul roman va mai fi alaturi de credinciosi si sambata, 10 noiembrie, cand de la ora 10:00 va oficia Sfanta Liturghie cu ocazia praznicului Sf. Nectarie, dar si duminica, 11 noiembrie, de la ora 10:30, moment in care va oficia din nou Sfanta Liturghie. In aceeasi zi, de la ora 13:00 va avea loc o masa festiva pentru Lasatul secului pentru Postul Craciunului, iar de la ora 19:00 se va derula o conferinta sustinuta de Maica Siluana Vlad la biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, cu tema "Deznadejdea in perspectiva Ortodoxa". Informatii aditionale despre intreg programul sarbatoresc se pot obtine de la parintele Constantin la numarul de telefon 514-814-4627.

 

.

29 Octombrie 2007

Vizualizari: 873

Voteaza:

PS Nicolae si Maica Siluana invitati la hramul bisericii romanesti Sf. Mihail si Gavriil din Montreal 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE