Romanii din Munchen, asteptati la Slujba Invierii

 

Comunitatea de romani din Munchen este invitata sa ia parte in acest an la slujba Invierii ce se va desfasura sambata, 7 aprilie, intre orele 21.30-01.

00, la biserica evanghelica Latarekirche din Neuperlach, si va fi oficiata de Prea Sfintitul Sofian Brasoveanul, impreuna cu P.C. Pr. Ioan Moga si P.C. Diaconi Daniel Mih si Adrian Sandu. Decizia de a se savrasi Utrenia Pastilor si Liturghia Invierii in acest lacas de cult a fost luata de Capela Sfantul Siluan Atonitul, unde oficiaza slujbele PS Sofian, ca urmare a numarului mare de credinciosi care vin la biserica pentru a se impartasi de bucuria Praznicului Pastilor. Biserica este situata in apropierea statiei de U-Bahn (U5) Quiddestrasse, la adresa Quiddestr. 15, 81735 Munchen. Slujba Invierii va incepe cu ritualul impartirii luminii urmat de o procesiune in jurul bisericii. La sfarsitul Sfintei Liturghiei se va imparti painea binecuvantata numita "Pasti", precum si traditionalul ou rosu si o felie de cozonac. Cei care nu au posibilitatea participarii la intreaga slujba, vor putea primi aceste daruri pascale, incepand cu ora 22:30, la iesirea din biserica. Bucuria Pastilor isi gaseste insa adevaratul sens si implinirea mai ales in participarea la Sfanta Liturghie.


A doua Inviere sau Vecernia Dragostei se va savarsi in ziua de Pasti, duminica, 8 aprilie, la orele 18:00, la Capela Sf. Siluan. In cadrul acestei slujbe Evanghelia va fi citita, conform traditiei, in mai multe limbi. Luni, 9 aprilie, a II-a zi de Pasti, Sf. Liturghie va avea loc la Capela Sf. Siluan cu incepere la orele 10:00 si va fi urmata de o agapa frateasca, informeaza lacasul de cult romanesc.

.

18 Martie 2007

Vizualizari: 2356

Voteaza:

Romanii din Munchen, asteptati la Slujba Invierii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE