Seri si carti duhovnicesti la biserica romaneasca Sf. Andrei din Mississauga

 

Biserica ortodoxa romana "Sfantul Andrei" din Mississauga, Canada, deruleaza in aceasta perioada un program de seri duhovnicesti la care participa parintele profesor Vasile Mihoc din Sibiu. Venirea acestui invitat a facut neincapatoare biserica din Mississauga, iar credinciosii din toate parohiile din oras au venit sa-l asculte pe profesorul roman la toate conferintele sale de pana acum. Abordand teme de mare importanta pentru viata crestinului, precum Rolul Bisericii, Familia crestina, Sfintele Taine si Sfanta Cruce, parintele Mihoc a dezvoltat pe fiecare din ele si a raspuns cu competenta, dar mai ales cu multa rabdare, tuturor intrebarilor venite de la asistenta, informeaza publicatia romaneasca "Observatorul" din Toronto.


Profesorul sibian a mai conferentiat si la parohia romaneasca "Invierea Domnului" din Hamilton, pentru a vorbi in fata romanilor de acolo. Parintele Mihoc este obisnuit cu acest fel maraton duhovnicesc, fiind un globe-trotter care a vizitat comunitati crestine, de pretutindenei, de la Tokyo in California, din Arkhangelsk pana la Addis-Abeba.

Urmatoarele seri duhovnicesti se vor desfasura vineri, 16 martie, cu tema "Despre Post", sambata, 17 martie, "Ortodoxia si provocarile lumii contemporane", duminica, 18 martie, "Sfintele canoane si disciplina bisericeasca", luni, 19 martie, "Saptamana cea mare (a patimilor)", si marti, 20 martie, "Invierea Domnului si Invierea noastra".


Romanii care vor lua parte la aceste seri duhovnicesti vor mai putea gasi la pangarul bisericii un numar variat de carte bisericeasca (Bibila, Psaltirea, Ceaslovul, Acatistier, Carti de Rugaciune) si cu subiect religios, adusa din tara.

.

15 Martie 2007

Vizualizari: 2614

Voteaza:

Seri si carti duhovnicesti la biserica romaneasca Sf. Andrei din Mississauga 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE