Solutia Gojdu - retragerea Ordonantei si respectarea acordului romano-ungar din 1937


O delegatie condusa de Bogdan Aurescu din partea Ministerului Afacerilor Externe si Reprezentanta Fundatiei Gojdu, alcatuita din ierarhii celor trei mitropolii ale Transilvaniei si Banatului, s-au intalnit luni, 13 martie, sediul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, in cadrul unei consultari initiate de Guvernul Romaniei.

Reprezentanta Fundatiei Gojdu i-a adresat delegatiei MAE rugamintea de a transmite urmatoarGojduea propunere: Guvernul Romaniei sa continue sa-i solicite Guvernului Republicii Ungare aplicarea Acordului romano-ungar din 1937 privitor la retrocedarea averii Gojdu, Acord ratificat de parlamentele ambelor tari si care este inca in vigoare.

In acest fel, Guvernul Republicii Ungare ii va transfera Guvernului Romaniei intreaga avere Gojdu specificata in Acordul din 1937, pentru ca, la randul sau, Guvernul Romaniei sa transfere intregul patrimoniu Gojdu catre Fundatia Gojdu, cu sediul la Sibiu.

In acest context, Reprezentanta Fundatiei Gojdu crede ca retragerea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 183/2005 ar fi o solutie care ar permite un ragaz pentru gasirea celei mai bune rezolvari, cu implicarea tuturor factorilor interesati.
 
Cluj, Romania/Romanian Global News  

.

15 Martie 2006

Vizualizari: 1357

Voteaza:

Solutia Gojdu - retragerea Ordonantei si respectarea acordului romano-ungar din 1937 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE